Livrare gratuită* în Romania

👜 BORSETA - declarație de stil sau KITSCH la modă!


”Kitsch-ul, atât de răspândit azi în lume, definește un fenomen ce s-a impus pe primul plan al discuțiilor estetice – creația de nivel scăzut, arta de prost gust. Termenul este german și a apărut acum un secol, la München, în cercul pictorilor academiști; semnifica, inițial, în mod univoc, schematizarea, ceva ce nu era finisat. Astăzi el desemnează pseudo-arta, arta comercială, cea de un gust dubios.”- se arată în DEX - dicționarul explicativ.

 

Numiți-o „poșetă pentru bărbat”, „geantă pentru bărbat”, chiar și „pungă bărbătească”. Când un tip merge pe stradă cu toate lucrurile sale adunate într-un gentuță elegantă mai degrabă, decât adânc înfundate în buzunare, își ridică statutul de model ... sau cel puțin încearcă!

 

 

Da, rucsacul îndrăgit pe care l-am folosit cu toții încă de la școala generală a fost la bază, dar borseta duce totul la un alt nivel.

Borseta în perspectivă

Pare o modă relativ nouă, dar oamenii le-au căutat încă din zorii civilizației, într-un anumit sens.

Potrivit sursei VICE, de fapt, borseta e un accesoriu istoric. Predecesorul a fost desaga de piele a oamenilor primitivi, care a evoluat în portofelele chatelaine, imortalizate și în tapiseriile medievale. Bărbații din Evul Mediu se agitau în jurul valorii de ”trebuie avut” pentru o geantă de bărbați multifuncțională sau o geantă de mesagerie. „Borsetele pentru bărbați erau cunoscute sub numele de pungi cu brâu și înlocuiau buzunarele, care nu fuseseră încă dezvoltate. Erau folosite pentru a transporta ierburi pentru condimente, pentru a masca mirosurile corporale și pentru a transporta banii.

În zilele noastre, singurele „ierburi” pe care un tip le are în poșeta sa sunt altele. Iar mirosurile dispar cu grijă și elegant acum. Cardul de credit și Revolut au rezolvat problema banilor.

Ce fel de bărbat poartă o borsetă?

În primul rând, să excludem pe cei care nu vor fi niciodată prinși morți cu o borsetă. Mihai al nostru, ar prefera să-și încarce buzunarele „până când se rup la cusături și sunt chiar jenați când prietena sau soția lor le cere să le țină geanta pentru o milisecundă nu vor avea niciodată o borsetă. Nici acum, nici în veci. Singura pungă pe care o vor ține este cea de chipsuri!

 

 

Să ne adresăm acum, bărbaților care sunt dispuși să se reinventeze. În mod interesant, potrivit FHM.com, europenii au fost acei care au re-adus borseta în curentul modei masculine. Să te plimbi cu iPad-ul în mână nu este tocmai o tehnică antifurt, chiar și cu geantă.

Ar trebui ca TU să îți iei o borsetă?

 

 

Încercați una. Alegeți un magazin de top cu genți de piele Louis Vuitton sau Prada sau găsiți una pe OLX care să se potrivească bugetului dvs. Consultați pe cele mai bune și ceea ce este în tendințe în gențile pentru bărbați sau unisex. Dacă nu vrei să-i iei o borsetă, ce zici de una la-ndemînă?

0 comentarii

  • Nu există comentarii încă Fii primul care postează un comentariu la acest articol!

Scrie un comentariu

Comentariile pot fi moderate. Te asigurăm că o facem doar pentru a evita afişarea unui limbaj injurios