Livrare gratuită* în Romania

Hai să îți povestim ce facem!


România are 6,9 milioane de hectare de păduri, reprezentând 27.3% din suprafaţa totală a ţării. Ţara noastră are şi cea mai mare suprafaţă de păduri virgine din Europa, o bogăţie naturală distrusă sistematic de despăduririle ilegale.
Povestea noastră a început fiind tulburați de această defrișare masivă a pădurilor și cu gândul să schimbăm ceva în urma reportajului ”MAREA DEFRIŞARE” - România, te iubesc! Aflând despre scara distrugerii pădurilor din întreaga țară, și despre impactul larg pe care hârtia igienică l-a avut asupra planetei noastre și a oamenilor până în prezent, ne-am simțit inspirați să explorăm alternativele și cel mai important să luam măsuri efective.

După ce am încercat deja mai multe mărci de hârtie igienică  reciclate și am constatat că suferă în general la calitate (datorită integrității compromise a fibrelor reciclate), ne-am reorientat către fibre naturale alternative (pentru că integritate fibre = moliciune) și astfel călătoria noastră în miraculoasa lume a bambusului a început.

Rolele noastre sunt fabricate din bambus 100% super-moale, una dintre plantele cu cea mai rapidă creștere din lume, oferind o alternativă ecologică pentru copacii tăiați, și care poate fi reînnoită rapid. Ambalajele noastre sunt concepute cu scopul de a fi refolosite și ulterior reciclate resposabil.

Am dorit astfel să creăm o alternativă durabilă la hârtia igienică fabricata din celuloza pe bază de copaci, care să susțină și să ne încurajeze să trăim în armonie mai bună cu mediul. Te-ai gândit vreodată la ritualurile tale zilnice și la impactul pe care le-ar putea avea asupra lumii din jurul nostru? Hârtia igienică este un produs de luat în considerare și pe care-l folosim zilnic în casele noastre, dar impactul asupra mediului, al producției sale până în prezent a fost catastrofal pentru pădurile noastre seculare, și care fac parte esențială a ecosistemului nostru global.

Considerăm că sustenabilitatea, calitatea și comfortul pot merge mână în mână, iar atunci când un produs este creat cu dragoste, atenție la detalii și intenții pozitive pentru mediu, îl prețuim în mod natural și respectăm resursele prețioase cu care a fost realizat.

Suntem pasionați de reducerea amprentei noastre de mediu și dorim să îi încurajăm pe ceilalți să facă același lucru. Prin proiectul Bambooda, ne propunem să plantăm cel puțin 1.000 de copaci, cu obiective ambițioase pentru anii următori. Așteptăm cu nerăbdare să împărtășim informații și să sensibilizăm problemele de mediu, cum ar fi defrișarea, și în egală măsură să învățăm din comunitatea noastră pe măsură ce înaintăm.

Aflând despre numeroasele merite ale bambusului asupra mediului înconjurător, trecerea la bambus a fost clară și am văzut cum am putea crea o afacere care să ofere o alternativă cu adevărat sustenabilă hârtiei pe bază de copaci și ne-a permis să folosim businessul ca forță pentru bine, prin inițiativa noastră „Bambooda plantează copaci!” în parteneriat cu o Organizatie Neguvernamentala (ONG) de profil sau orice altă entitate care se ocupă cu protejarea, conservarea și implementează efectiv dezvoltarea fondului forestier din România.

Sperăm să-ți placă Bambooda la fel de mult ca nouă, iar dacă nu este cazul, îți oferim o rambursare completă prin garanția noastră de satisfacție 100%.

 

Adu aportul tău la protejarea pădurilor din România și vom planta un copac pentru tine! îți mulțumim că ești un membru activ al protejării mediului înconjurător și drept recompensă vom avea grijă și pentru următorii 5 ani, ca acest copac să crească mare și frumos!