Livrare gratuită* în Romania

­čĺ╗ Ghidul de supravie╚Ťuire pentru MUNCA DE ACAS─é ­čĆí


Ziua de lucru tradi╚Ťional─â e kaput ╚Öi am ├«nceput o nou─â er─â a lucrului de acas─â. Pentru unii, munca la distan╚Ť─â ar putea fi un dar din ceruri. Al╚Ťii ar putea sim╚Ťi c─â este o ├«nchisoare a videoconferin╚Ťelor Zoom ╚Öi a hangout-urilor Google. Acest ghid de supravie╚Ťuire este destinat at├ót veteranilor experimenta╚Ťi ai serviciilor de telecomunica╚Ťii c├ót ╚Öi ├«ncep─âtorilor care folosesc pentru prima dat─â tehnologia.

AMENAJATI-VA UN SPATIU CÂT MAI ERGONOMIC

 

 

Fi╚Ťi ├«ndr─âzne╚Ťi ╚Öi participa╚Ťi la revolu╚Ťia Coronavirus cu o zon─â de birou la domiciliu. Aruncarea laptopului pe un birou din placaj oarecare are repercursiuni dramatice. Un studiu din 2011 realizat de UiTM a constatat c─â ÔÇ×mediile interioare dintr-un birou au o mare influen╚Ť─â asupra atitudinilor, comportamentelor, satisfac╚Ťiei ╚Öi performan╚Ťei muncii angaja╚ŤilorÔÇŁ.

Deci, face╚Ťi din mediul dvs. de lucru, un acas─â! Cump─âra╚Ťi c├óteva plante pentru a cur─â╚Ťa aerul. Lua╚Ťi ├«n considerare becurile prietenoase cu ochii. Proiecta╚Ťi aspectul spa╚Ťiului dvs. de lucru cu o func╚Ťionalitate ocular─â ╚Öi vibra╚Ťii ame╚Ťitoare Feng Shui. Face╚Ťi din acesta, un spa╚Ťiu care v─â invit─â s─â lucra╚Ťi peste 40 de ore pe s─âpt─âm├ón─â.

Evita╚Ťi s─â petrece╚Ťi timpul de lucru ├«n zonele sociale ale casei. Dac─â acest lucru nu este ├«ntotdeauna posibil, iar un spa╚Ťiu de lucru dedicat este un lux, atunci avem urm─âtoarea recomandare. Pentru zgomot, o pereche dr─âgu╚Ť─â de c─â╚Öti care elimin─â zgomotul poate face diferen╚Ťa cu mediile de sunet partajate. Evita╚Ťi m─ârcile la mod─â ╚Öi porc─âriile ieftine.

RITUALIZAȚI RUTINA

 

 

 

├Än 2018, Benjamin Spall de la New York Times a intervievat 300 de ÔÇ×performeriÔÇŁ, lideri de afaceri, pre╚Öedin╚Ťi de universit─â╚Ťi ╚Öi olimpici. Ce aveau to╚Ťi ├«n comun? Rutine stabilite ├«n piatr─â. Lucrul de acas─â va schimba programul de lucru standard. Naveti╚Ötii au disp─ârut, iar timpii tradi╚Ťionali de pauz─â au trecut.

Izolarea ╚Öi deteriorarea echilibrului dintre via╚Ťa profesional─â ╚Öi cea privat─â sunt cele mai mari riscuri pentru munca de acas─â. ├Än timpul proiect─ârii rutinei dvs., l─âsa╚Ťi timp s─â lua╚Ťi aer proasp─ât. Oamenii au nevoie de interac╚Ťiuni ├«n persoan─â, astfel ├«nc├ót chiar ╚Öi o mic─â plimbare pentru ├«mprumutat telul de la la vecina de pe palier va face minuni.

To╚Ťi performerii aveau o form─â de exerci╚Ťiu ├«ncorporat─â ├«n rutina lor. S─âlile de fitness vor r─âm├óne un risc, at├óta timp c├ót va r─âm├óne ╚Öi pandemia. Aceasta nu este o scuz─â! ├Än╚Ťelegem, ├«╚Ťi lipse╚Öte zgomotul discurilor de 25kg, dar exerci╚Ťiile de greutate corporal─â pot fi mai func╚Ťionale. ├Äncerca╚Ťi yoga, cump─âra╚Ťi o biciclet─â sau consulta╚Ťi planuri de antrenament alternative.

Exist─â activit─â╚Ťi de evitat ├«n timpul cre─ârii ╚Öi implement─ârii rutinei zilnice. Navigarea pe re╚Ťelele sociale evident nu va spori abilit─â╚Ťile de gestionare a proiectelor! C─âutarea ├«n a 11-a pagin─â a Ofertelor zilei de la Fashion Days nu v─â poate face angajatul lunii! Podcast-urile sunt bune, dar petrecerea dimine╚Ťii rezolv├ónd mistere diverse nu este productiv─â deloc. Acela╚Öi lucru este valabil ╚Öi pentru al 9-lea episod din Frasier pe Netflix.

FURIA ÎMPOTRIVA ECHIPAMENTULUI  DE INTERNET

Furnizorii de internet sunt condu╚Öi ca mafia ╚Öi ne au pe to╚Ťi acolo, unde ne doresc. Dar acum este momentul s─â face╚Ťi upgrade de la acel pachet de baz─â. Nivelurile de tarifare a vitezei wi-fi sunt abrupte, f─âr─â un punct de mijloc. Dac─â este necesar un upgrade, trebuie s─â trece╚Ťi la ofensiv─â. Trucul este simplu, dar necesit─â r─âbdare ╚Öi folosirea tehnicilor perfec╚Ťionate de amenin╚Ťare.

Pasul 1: Apela╚Ťi furnizorul dvs. de internet. Trece╚Ťi prin verific─ârile de securitate inten╚Ťionate, lungi ╚Öi repetate. Evita╚Ťi discu╚Ťiile mici. Cere╚Ťi o anulare.

Pasul 2: Acum, angajatul de pe linie v─â va citi pre╚Ťurile companiei ╚Öi v─â poate oferi o reducere. Nu accepta╚Ťi asta! Continua╚Ťi ╚Öi nu v─â ├«ndoi╚Ťi. Solicita╚Ťi s─â discuta╚Ťi despre anulare, pentru a v─â putea muta la un furnizor alternativ.

Pasul 3: Zarurile au fost aruncate. Vor trimite o ofert─â la un pre╚Ť mai mic dec├ót cel anun╚Ťat. Aminti╚Ťi-v─â, furnizorii nu pierd bani, oferindu-v─â doar putere sporit─â. Este vorba despre men╚Ťinerea pl─â╚Ťilor. Mul╚Ťumeste-le ╚Öi continu─â cu un nou contract. Asigura╚Ťi-v─â c─â modemul dvs. curent poate gestiona viteza actualizat─â.

 

MAISTRU AL TEHNOLOGIEI

Nebunia pur─â de ad─âug─âri la vocabularul nostru este cople╚Öitoare. Zoom, Trello, Slack ╚Öi Skype pentru a numi doar c├óteva dintre ele. ┬áNoi aplica╚Ťii ╚Öi tehnologii apar ├«n fiecare zi. Proiectele accept─â lucrul la distan╚Ť─â, organizarea ╚Öi multe┬áaltele.

Sigur, conferin╚Ťele video pot fi incomode, dar nu sunt mai rele dec├ót s─â stai ├«ntr-o sal─â de conferin╚Ťe ├«nfundat─â cu prea mul╚Ťi oameni timp de dou─â ore? Conferin╚Ťele telefonice vor fi mereu plicticoase, dar cel pu╚Ťin v─â pute╚Ťi juca cu c├óinele acas─â.

Face╚Ťi-v─â timp pentru a deveni eficient cu tehnologia nou─â. Introducerea constant─â a unei conferinte video cu IT nu te va face cel mai popular printre membrii echipei. Totu╚Öi, este important s─â ne amintim c─â cei de la HR se vor confrunta cu acelea╚Öi dificult─â╚Ťi.

ILUMINAREA

Birourile se vor întoarce în cele din urmă într-o stare modificată, dar lucrul de acasă este aici pentru a rămâne. Are avantajele sale, la fel și biroul. Viitorul ideal va fi adaptarea habitatelor de lucru care se potrivesc fiecărui angajat.

Timpul personal┬áeste incredibil de important, iar munca de acas─â poate oferi uneori mai mult─â satisfac╚Ťie.┬á

0 comentarii

  • Nu exist─â comentarii ├«nc─â Fii primul care posteaz─â un comentariu la acest articol!

Scrie un comentariu

Comentariile pot fi moderate. Te asigur─âm c─â o facem doar pentru a evita afi┼čarea unui limbaj injurios