Livrare gratuită* în Romania

💻 Ghidul de supraviețuire pentru MUNCA DE ACASĂ 🏡


Ziua de lucru tradițională e kaput și am început o nouă eră a lucrului de acasă. Pentru unii, munca la distanță ar putea fi un dar din ceruri. Alții ar putea simți că este o închisoare a videoconferințelor Zoom și a hangout-urilor Google. Acest ghid de supraviețuire este destinat atât veteranilor experimentați ai serviciilor de telecomunicații cât și începătorilor care folosesc pentru prima dată tehnologia.

AMENAJATI-VA UN SPATIU CÂT MAI ERGONOMIC

 

 

Fiți îndrăzneți și participați la revoluția Coronavirus cu o zonă de birou la domiciliu. Aruncarea laptopului pe un birou din placaj oarecare are repercursiuni dramatice. Un studiu din 2011 realizat de UiTM a constatat că „mediile interioare dintr-un birou au o mare influență asupra atitudinilor, comportamentelor, satisfacției și performanței muncii angajaților”.

Deci, faceți din mediul dvs. de lucru, un acasă! Cumpărați câteva plante pentru a curăța aerul. Luați în considerare becurile prietenoase cu ochii. Proiectați aspectul spațiului dvs. de lucru cu o funcționalitate oculară și vibrații amețitoare Feng Shui. Faceți din acesta, un spațiu care vă invită să lucrați peste 40 de ore pe săptămână.

Evitați să petreceți timpul de lucru în zonele sociale ale casei. Dacă acest lucru nu este întotdeauna posibil, iar un spațiu de lucru dedicat este un lux, atunci avem următoarea recomandare. Pentru zgomot, o pereche drăguță de căști care elimină zgomotul poate face diferența cu mediile de sunet partajate. Evitați mărcile la modă și porcăriile ieftine.

RITUALIZAȚI RUTINA

 

 

 

În 2018, Benjamin Spall de la New York Times a intervievat 300 de „performeri”, lideri de afaceri, președinți de universități și olimpici. Ce aveau toți în comun? Rutine stabilite în piatră. Lucrul de acasă va schimba programul de lucru standard. Navetiștii au dispărut, iar timpii tradiționali de pauză au trecut.

Izolarea și deteriorarea echilibrului dintre viața profesională și cea privată sunt cele mai mari riscuri pentru munca de acasă. În timpul proiectării rutinei dvs., lăsați timp să luați aer proaspăt. Oamenii au nevoie de interacțiuni în persoană, astfel încât chiar și o mică plimbare pentru împrumutat telul de la la vecina de pe palier va face minuni.

Toți performerii aveau o formă de exercițiu încorporată în rutina lor. Sălile de fitness vor rămâne un risc, atâta timp cât va rămâne și pandemia. Aceasta nu este o scuză! Înțelegem, îți lipsește zgomotul discurilor de 25kg, dar exercițiile de greutate corporală pot fi mai funcționale. Încercați yoga, cumpărați o bicicletă sau consultați planuri de antrenament alternative.

Există activități de evitat în timpul creării și implementării rutinei zilnice. Navigarea pe rețelele sociale evident nu va spori abilitățile de gestionare a proiectelor! Căutarea în a 11-a pagină a Ofertelor zilei de la Fashion Days nu vă poate face angajatul lunii! Podcast-urile sunt bune, dar petrecerea dimineții rezolvând mistere diverse nu este productivă deloc. Același lucru este valabil și pentru al 9-lea episod din Frasier pe Netflix.

FURIA ÎMPOTRIVA ECHIPAMENTULUI  DE INTERNET

Furnizorii de internet sunt conduși ca mafia și ne au pe toți acolo, unde ne doresc. Dar acum este momentul să faceți upgrade de la acel pachet de bază. Nivelurile de tarifare a vitezei wi-fi sunt abrupte, fără un punct de mijloc. Dacă este necesar un upgrade, trebuie să treceți la ofensivă. Trucul este simplu, dar necesită răbdare și folosirea tehnicilor perfecționate de amenințare.

Pasul 1: Apelați furnizorul dvs. de internet. Treceți prin verificările de securitate intenționate, lungi și repetate. Evitați discuțiile mici. Cereți o anulare.

Pasul 2: Acum, angajatul de pe linie vă va citi prețurile companiei și vă poate oferi o reducere. Nu acceptați asta! Continuați și nu vă îndoiți. Solicitați să discutați despre anulare, pentru a vă putea muta la un furnizor alternativ.

Pasul 3: Zarurile au fost aruncate. Vor trimite o ofertă la un preț mai mic decât cel anunțat. Amintiți-vă, furnizorii nu pierd bani, oferindu-vă doar putere sporită. Este vorba despre menținerea plăților. Mulțumeste-le și continuă cu un nou contract. Asigurați-vă că modemul dvs. curent poate gestiona viteza actualizată.

 

MAISTRU AL TEHNOLOGIEI

Nebunia pură de adăugări la vocabularul nostru este copleșitoare. Zoom, Trello, Slack și Skype pentru a numi doar câteva dintre ele.  Noi aplicații și tehnologii apar în fiecare zi. Proiectele acceptă lucrul la distanță, organizarea și multe altele.

Sigur, conferințele video pot fi incomode, dar nu sunt mai rele decât să stai într-o sală de conferințe înfundată cu prea mulți oameni timp de două ore? Conferințele telefonice vor fi mereu plicticoase, dar cel puțin vă puteți juca cu câinele acasă.

Faceți-vă timp pentru a deveni eficient cu tehnologia nouă. Introducerea constantă a unei conferinte video cu IT nu te va face cel mai popular printre membrii echipei. Totuși, este important să ne amintim că cei de la HR se vor confrunta cu aceleași dificultăți.

ILUMINAREA

Birourile se vor întoarce în cele din urmă într-o stare modificată, dar lucrul de acasă este aici pentru a rămâne. Are avantajele sale, la fel și biroul. Viitorul ideal va fi adaptarea habitatelor de lucru care se potrivesc fiecărui angajat.

Timpul personal este incredibil de important, iar munca de acasă poate oferi uneori mai multă satisfacție. 

0 comentarii

  • Nu există comentarii încă Fii primul care postează un comentariu la acest articol!

Scrie un comentariu

Comentariile pot fi moderate. Te asigurăm că o facem doar pentru a evita afişarea unui limbaj injurios