Se spune că hârtia igienică valorează greutatea sa în aur după ce rahatul va lovi ventilatorul! Nu cred că acest lucru este departe de adevăr. Hârtia igienică este un lux modern pe care unii au tendința să-l ia de etern până în momentul în care ajung să nu găsescă altceva decât tubul de carton. Când se va întâmpla asta, ar plăti cu plăcere oricât pentru câteva foi moi, pufoase si de un alb imaculat. Știu că si TU ai avut momente din acestea! Uneori, desigur tot ce trebuie să faceți este să vă uitați prin casă până când veți găsi alte role de hârtie igienică sau cel puțin câteva servetele de hârtie. Dar dacă nu mai aveți? Ce veti face atunci?
Acesta este motivul pentru care este important să păstrați o rezerva de hârtie igienică. Dar nu este suficient atât! Ce se întâmplă dacă criza durează mult timp și rămâneți fără? Ce se întâmplă dacă trebuie să abandonezi casa ta? Ce se întâmplă dacă hârtia igienică este distrusă de inundații sau foc? În cazul în care se întâmplă acest lucru, va trebui să luați în considerare câțiva înlocuitori ai hârtiei igienice.
Alternative evidente:
- Orice alt fel de hârtie
Vom scoate din prima pe cea mai evidentă. Dacă nu aveți hârtie igienică, utilizați un alt tip de hârtie. Role de bucătărie, servetele de masă, ziare, reviste, manuale din anii de liceu, caiete scoase din uz, hârtie pentru imprimantă, plicuri, etc. Uitați-vă prin casă și vedeți ce puteți găsi. Unii oameni au sugerat să se folosească cărți, dar am prea mult respect pentru cărți pentru a vă recomanda asta! Poate că ultimă soluție, dar mai întâi căutați alte opțiuni.
- Servețele umede
Înainte de a începe să scoateți hârtia din imprimantă, verificați și asigurați-vă că nu aveți orice fel de șervețele umede simple sau șervețele umede pentru bebelusi. Dacă le aveți, fac un inlocuitor excelent de hârtie igienică!
- Batiste nazale de buzunar
Din nou, acesta este doar un memento! Este urât să rupeți ziare doar pentru ca mai târziu să vă dați seama că in buzunarul de la geaca sau pe blatul de la baie exista un pachet neinceput de servețele nazale. Cu toate acestea, este posibil să fie necesar să le utilizați pliate de mai multe ori, deoarece uneori sunt atât de subțiri…
Alternative mai puțin comune:
- Bureții
Acestia erau folositi cu prisosintă în epoca romană. Când respectivii au terminat, aveau să spele buretele cu apă și oțet, pentru a-l putea refolosi ulterior. Dar chiar dacă faceți acest lucru, bureții umezi sunt campuri de reproducere pentru bacterii. Dacă mergeți totusi pe această rută, va trebui fie să fierbeți buretele, fie să-l înmuiați în apă cu clor înainte de a-l clăti și a-l folosi din nou.
- Pietrele
Dar nu doar orice fel de piatră. Va trebui să găsiți o piatră cu suprafață netedă, plată (nu ascuțită) ca cele din imagine (nu sunt la fel de mari pe cât arată). Cu aceasta puteți face ceea ce este cunoscută sub numele de „metoda răzuirii”, care a fost foarte populară în societățile antice. Curătați roca cu apă din abundență pentru a îndepărta resturile în exces, înainte de a sterge din nou.
- Apa
In multe zone ale globului, hârtia igienică nici nu s-a auzit de ea și, în schimb, oamenii se spală cu apă. Pentru a face acest lucru, utilizați o cană sau un bidon. Umpleți-l cu apă caldă, turnați-l în palma mâinii curbate și faceți curățarea necesară.
Evident, veți dori să vă spălați bine mâinile când ați terminat. De asemenea, puteți folosi o sticlă cu dop găurit, astfel încât să puteți pulveriza zona curată, fără a fi nevoie să o atingeți la fel de mult.
7.Textile
Această metodă este denumită mai exact „prosop personal” și este folosită de persoanele care încearcă să fie cât mai frugale și / sau ecologice. Ideea este să folosiți cârpe de stofă pentru a vă șterge, apoi spălați-le apoi pentru a putea reutiliza continuu.
Țesătură moale obținută din scutece flanșate vechi sau cămăși de noapte funcționează cel mai bine pentru asta, dar puteți folosi și prosoape sau chiar tricouri vechi. Orice ați alege, pur și simplu rupeți țesătura în dimensiuni potrivite și aranjați-le marginile pentru a preveni destrămarea.
Folosit împreună cu metoda apei menționată anterior, aceasta ar putea fi o modalitate eficientă de a supravietui fără hârtie igienică la nesfârșit. Doar asigurați-vă că materialul nu este accidental aruncat in vasul de toaletă din casă.
În schimb, puneți-le într-un recipient sigilat (lângă toaletă, de preferat, dar totusi departe de la indemina copiilor) și odată ce aveți suficient pentru o încărcătură de rufe, spălați-le. Dar nu le amestecati cu rufele obișnuite!
Frunze de plante
Dacă nu sunt disponibile niciuna dintre opțiunile de mai sus sau dacă trebuie să ieșiți în sălbăticie și să folosiți toată hârtia igienică din geantă, poate fi necesar să apelați la hârtia igienică a naturii: frunzele.
- Frunze de porumb
Deoarece țăranii au cultivat atât de mult porumb incă din vremuri dacice, cojile acestora au fost, multa vreme, una dintre cele mai populare opțiuni alternative ale hârtiei igienice. Frunzele, atunci când sunt verzi, sunt relativ moi și au o dimensiune bună pentru utilizarea in fundul curții de la țară. Pot fi uscate pentru a fi utilizate în timpul iernii și, dacă sunt prea dure, le puteți înmuia în apă înainte de utilizare. Stiuletii in sine se pot de-asemeni folosi cu succes, însă nu incercați ulterior folosirii să puneți și de o mamăligă!
9.Frunze de brusture
Mai exact, soiul acela cu frunze mai mari. Are frunze suficient de netede care ar putea face hârtia igienică perfectă in natură. Frunzele sunt puțin cam fragede așa că se pot rupe în timpul ștergerii daca apasati prea tare. Brusturele are, de asemenea si un efect calmant, iar frunzele pot fi folosite și pentru lucruri precum bandajele de urgență la nevoie.
10.Frunze viță de vie
Mai exact cele de viță nobilă. Frunzele sunt mari, nu au păr iritabil și sunt ușor de găsit, mai ales in zonele viticole. Planta produce, de asemenea, o abundență de frunze, așa cum poate depune mărturie oricine a trebuit să crească sau a trăit vreme îndelungată la umbra viei! Frunzele din soiurile albe și hibrizii au cele mai mari frunze, dar pînă la urmă ar putea fi folosit și orice altă frunză de viță de vie, chiar dacă cele cu frunze mai mici ar fi mai incomode pentru un adult să le folosească.
Atentie! - Dacă decideți să folosiți frunzele, asigurați-vă că veți putea identifica si elimina pe cele de urzică. Această plantă se regaseste din abundenta in multe regiuni și ar fi un coșmar să te ștergi cu ele sau măcar să le atingi din greseală, deoarece este un iritant sever, provocand bașicarea pielii și mancărimi.