Există mereu o coadă la pauzele de film, baruri, concerte, festivaluri de muzică și alte întâlniri în care oamenii au dorința de a-și evacua vezicile: linii de așteptare lungi la toaleta femeilor. În timp ce bărbații intră și ies din baie mai ceva ca o mașinărie, și se pare că toaleta doamnelor se află într-un blocaj perpetuu.
Acest lucru duce la o concluzie aparent simplă: femeile petrec mai mult timp la toaletă decât bărbații!
Dar dacă v-am spune că a fost doar un mit? Aceasta ar putea fi cea mai șocantă știre pe care ați auzit-o astăzi! Cum ar putea fi posibil să fie adevărat?
Am făcut ceva investigatii pentru a rezolva dezbaterea - iată ce am găsit.
TIMPUL DE TOALETĂ VERSUS TIMPUL DE BAIE
Înainte de a ne cufunda în specificul acestora, trebuie să facem o distincție între timpul de toaletă și timpul de la baie.
Timpul de toaletă se referă la cât timp este așezat fundul tău pe scaunul de toaletă , făcându-ți treaba ta. Pe de altă parte, timpul de baie cuprinde toate activitățile care se pot face în baie: îmbăiat, bărbierit, coafură etc.
Dacă doamna prietenă își epilează picioarele și își pune machiajul, nu e de mirare că petrece o bucată bună de seară în baie... Dar nu aceasta este problema aici: vrem să știm cine cronometrează mai mult timp de toaletă!
"DE CE ÎI IA ATÂT DE MULT?"
După cum poate atesta orice tip, cozile de la toaletele femeilor pot fi uluitoare.
„Când prietena mea merge la baie la restaurant, știu că asta îi ia cel puțin 20 de minute”, a spus un utilizator al produsului Bambooda. „Pot să joc FIFA pe mobil sau chiar să comand și să servesc aperitivul.”
În Hong Kong, reglementările de construcție specifică acum că trebuie să existe în locuri publice 1,6 toalete pentru femei pentru fiecare pișoar, pentru a echilibra lucrurile. Dacă vă întrebați de unde vine discrepanța, aceste trei puncte următoare ar trebui să vă clarifice:
1. PROIECTAREA BĂII
Cabinele băile pentru femei ocupă mai mult spațiu decât pișoarele în sine, ceea ce înseamnă că femeile au un spațiu de baie mai puțin „utilizabil” pentru a lucra. O zonă de baie medie poate avea toalete între 20% și 30% mai mult pentru bărbați decât pentru femei (asta pentru că băile pentru bărbați au un amestec de pișoare și cabine). În consecință, băile pentru bărbați pot găzdui mai multe persoane la un moment dat.
2. MOTIVUL DE A MERGE LA BAIE
Studiile arată că bărbații au nevoie de aproximativ un minut să facă pipi, în timp ce omologii lor feminini le ia 90 de secunde – cu 50% mai mult! Există, de asemenea, aspecte practice, cum ar fi deschiderea și închiderea ușilor de la cabine, mai multe haine fiind scoase și ștergerea care poate lungi timpul unei femei în baie.
3. IGIENA
De asemenea, femeile au mai multe șanse decât bărbații să se spele pe mâini și să folosească uscătorul de mâini după ce au folosit baia - o altă variabilă care poate duce la un blocaj de baie.
Combinația acestor trei factori duce la șiruri de oameni mai lungi, în special în locurile aglomerate.
CONCLUZII
După cum ați citit și mai sus, femeile pot aloca mult mai mult timp în baie decât bărbații. Acest lucru pare să contrazică datele cercetătorilor care au descoperit că bărbații petrec 14 minute pe zi la toaletă, comparativ cu doar 8 minute la femei.
Iată concluziile: doamnele merg la baie mai des și își împart timpul în mai multe sesiuni, dând iluzia că petrec mai mult timp în poziția șezut decât bărbații. Dar când bărbații preiau tronul, au șanse mult mai mari de a-și aloca timp arhi-suficient.
De asemenea, cercetătorii au stabilit că 86% dintre bărbați fac cea mai mare parte din lectură la toaletă, în timp ce doar 27% dintre femei spun același lucru. Vă puteți gândi la toaleta pentru bărbați, precum la un chef de vizionare Netflix: decât să urmărești un episod la un moment dat, mai bine dedici câteva ore bune pentru a vedea întreg serialul!
PUNEREA TIMPULUI ÎN PERSPECTIVĂ
14 minute pe tron ar putea părea ceva nesemnificativ în cronologia viețiilor noastre, dar se cumulează repede...
1 oră și 45 minute pe săptămână
91 de ore pe an
Și aproape 92 de zile de-a lungul vieții.
Pentru a pune acest lucru într-o altă perspectivă, o persoană va petrece în medie mai mult timp pe un scaun de toaletă, decât a fost nevoie ca Sputnik să efectueze primul zbor spațial în 1957!
„Este incredibil să ne gândim că petrecem atât de mult timp în băile noastre de-a lungul vieții, dar mergem doar pentru a arăta cât de important este un spațiu casnic”, a spus un purtător de cuvânt al experimentului de cercetare. "Este un loc unde ești pe cont propriu, pentru a te îndepărta de toate."
Bine zis! Nu este nevoie să te grăbești să te ridici de pe tron - s-ar putea să îți vină chiar și cele mai bune idei. Doar asigurați-vă că aveți la îndemână materialul de curățare potrivit!